Главная Политика Росія не має права вето щодо зовнішньої політики країн Європи – глава Міноборони ФРН

Росія не має права вето щодо зовнішньої політики країн Європи – глава Міноборони ФРН

Росія не має права вето щодо зовнішньої політики країн Європи – глава Міноборони ФРН

Росія не має вирішального права голосу щодо того, які союзницькі відносини вибудовуються в Європі, заявила глава міноборони ФРН Крістін Ламбрехт у п'ятницю в бундестазі.

"(Росія — ІФ) не має права вето, коли йдеться про питання політичних союзів, і також вона не може тут нас шантажувати", — наводять її слова західні ЗМІ.

"Державний суверенітет наших східних сусідів є недоторканним", — наголосила Ламбрехт.

Вона зазначила, що нарощування РФ військового угруповання біля кордонів з Україною відбувається "всупереч усім правилам мирного існування", а "будь-який російський наступ на Україну" спричинить наслідки.

За словами міністра, для врегулювання ситуації необхідно провадити діалог на всіх рівнях, використовувати всі доступні засоби, причому ЄС має зберігати єдність. Також вона повідомила про плани переговорів із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом наступного тижня в Берліні.

Крім того, вона торкнулася ситуації в Малі і назвала "великою помилкою" розміщення в цій країні ПВК Вагнера, звинувативши при цьому сили ПВК у серйозних порушеннях прав людини.

"Якщо в Малі нічого не зміниться, не можна буде вести справи, як раніше", — зазначила міністр, говорячи про участь німецьких військових у контртерористичній діяльності в Малі.

Ламбрехт наголосила, що перед ФРН наразі стоїть ціла низка глобальних викликів у сфері безпеки.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.