Главная Политика Генсек НАТО Столтенберг створив групу для напрацювання пропозицій щодо посилення політичного виміру альянсу

Генсек НАТО Столтенберг створив групу для напрацювання пропозицій щодо посилення політичного виміру альянсу

Генсек НАТО Столтенберг створив групу для напрацювання пропозицій щодо посилення політичного виміру альянсу

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг із впливових політиків та експертів створив групу, яка допомагатиме йому в аналізі та розробці пропозицій, спрямованих на зміцнення політичного виміру альянсу.

У прес-релізі альянсу, поширеному у вівторок, зазначається, що на грудневому саміті союзників, який відбувся у Лондоні, було досягнуто домовленостей про те, що під егідою генсека альянсу буде проведено аналітичний аналіз із розробкою подальших пропозицій про політичну роль НАТО. Зокрема, очікується, що в результаті цього процесу будуть запропоновані рекомендації щодо "зміцнення єдності Північноатлантичного союзу, розширення політичних консультацій і координації між союзниками та посилення політичної ролі НАТО".

"Склад групи, що консультує Генерального секретаря щодо процесу аналізу, враховує гендерний баланс, відповідний досвід і географічний розподіл союзників. Група взаємодіятиме зі столицями союзників і Північноатлантичною радою, директивним органом НАТО та іншими відповідними зацікавленими сторонами", — наголошується в повідомленні.

Співголовами групи з п'яти чоловіків і п'яти жінок будуть Томас де Мезьєр (Thomas de Maizière) і Вес Мітчелл (Wess Mitchell), і вони підкорятимуться Генеральному секретарю.

Вес Мітчел — американський експерт у сфері зовнішньої політики, колишній дипломат, який раніше обіймав посаду помічника держсекретаря з питань європейських і євроазіатських справ. До нього цю посаду обіймала Вікторія Нуланд. У лютому минулого року він подав у відставку на знак протесту проти політики адміністрації президента Дональда Трампа. До призначення на посаду очолював Центр аналізу європейської політики.

Томас де Мезьєр — німецький політик, який у різні періоди часу обіймав посади міністра внутрішніх справ, міністра оборони, з 2009 року він є депутатом Бундестагу. Він був єдиним із міністрів, хто довгостроково працював у кабінеті канцлера Меркель, а також розглядався як один з її наступників.

До групи були призначені: Грета Боссенмаєр (Greta Bossenmaier, Канада), Аня Далгаард-Нільсен (Anja Dalgaard-Nielsen, Данія), Юбер Ведрін (Hubert Védrine Франція), Марта Дассо (Marta Dassù, Італія), Герна Вераген (Herna Verhagen, Нідерланди), Анна Фотига (Anna Fotyga, Польща), Такан Ільдем (Tacan Ildem, Туреччина) і Джон Б'ю (John Bew, Велика Британія).

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.