Главная Политика Шмигаль закликав Японію вжити заходів для уникнення визнання псевдовиборів на окупованих Росією українських територіях

Шмигаль закликав Японію вжити заходів для уникнення визнання псевдовиборів на окупованих Росією українських територіях

Шмигаль закликав Японію вжити заходів для уникнення визнання псевдовиборів на окупованих Росією українських територіях

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав Японію вжити заходів для уникнення визнання псевдовиборів на окупованих Росією українських територіях.

"Японія виділить 1,25 млрд євро для підтримки японських інвесторів в Україні. Відповідні документи було підписано під час конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо. Подякував за це міністру економіки, торгівлі та промисловості Японії Кену Сайто під час нашої особистої зустрічі", — написав Шмигаль у телеграм-каналі.

За його словами, нова програма експортно-кредитного агентства Японії NEXI складатиметься з двох частин. Це, зокрема, гарантії для японських інвесторів, а також кредитна лінія для експорту японських товарів для реалізації проєктів відновлення України.

"Також обговорили подальшу лібералізацію торгівлі між нашими державами. Запропонував міністру Сайто опрацювати питання оновлення угоди про захист інвестицій", — написав прем'єр.

Шмигаль також зазначив, що обговорив продовження бюджетної підтримки з міністром фінансів Японії Шунічі Сузукі.

"Подякував за намір виділити цього року $4,5 млрд фінансової допомоги. Привітали підписання конвенції про уникнення подвійного оподаткування. Це спростить роботу для українського та японського бізнесу", — додав він.

Прем'єр повідомив, що на полях конференції в Токіо провів також зустріч із міністром закордонних справ Японії Йоко Камікавою.

"Наше спільне завдання — притягнути росію до відповідальності та змусити платити. Обговорили конфіскацію заморожених російських активів. Наголосив на необхідності внесення рф до чорного списку FATF. А також вжити заходи для уникнення визнання псевдовиборів на окупованих росією українських територіях", — розповів Шмигаль.

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.