Главная Украина «ArcelorMittal Кривий Ріг» впроваджує кілька проєктів для підвищення ефективності роботи шостої домни

«ArcelorMittal Кривий Ріг» впроваджує кілька проєктів для підвищення ефективності роботи шостої домни

«ArcelorMittal Кривий Ріг» впроваджує кілька проєктів для підвищення ефективності роботи шостої домни

Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (АМКР, Дніпропетровська обл.) реалізує низку проєктів для підвищення ефективності роботи доменної печі (ДП) №6 і зниження витрат енергоресурсів.

"У доменному цеху № 1 "АрселорМіттал Кривий Ріг" впроваджується одразу кілька великих проєктів, спрямованих на покращення роботи доменної печі №6", — повідомляється в інформації компанії в корпоративній газеті "Металург".

При цьому уточнюється, що для плавлення чавуну в доменній печі необхідне гаряче дуття — повітря за температури понад 1000 градусів за Цельсієм, збагачене киснем. Його подають у піч під тиском.

"Повітронагрівач №2 ДП-6 не завжди справлявся з цим завданням, були аварійні збої, втрати виробництва. Тому команда із впровадження WCM, скориставшись тим, що зараз шоста піч зупинена на ремонт, вирішила впровадити 10-кроковий проєкт з поліпшення роботи цього нагрівача", — констатують в інформації з посиланням на старшого майстра газового господарства ДЦ-1 Сергія Кіщука.

У свою чергу інженер WCM Руслан Кривенко пояснив, що це унікальний у його практиці випадок, коли одразу кілька масштабних покращень впроваджує одна команда: "Зазвичай кожен великий проєкт — це окрема команда, але тут особливий випадок".

За результатами впровадження проєктів передбачається зробити ДП-6 надійнішим агрегатом, суттєво скоротити втрати виробництва.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" — найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн за стартової ціни 10 млрд грн, після чого меткомбінат було перейменовано в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше — в "ArcelorMittal Кривий Ріг".

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.