Главная Политика Прем’єр Ізраїлю планує можливу поїздку до Києва — ЗМІ

Прем’єр Ізраїлю планує можливу поїздку до Києва — ЗМІ

Прем’єр Ізраїлю планує можливу поїздку до Києва — ЗМІ

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет прийняв запрошення президента України Володимира Зеленського відвідати країну за умови, що Київ досягне суттєвого прогресу в переговорах про припинення вогню з Росією, повідомляє ізраїльське видання Ynet news.

За інформацією видання, Беннет уже попросив службу безпеки країни розпочати підготовку для його можливого візиту до Києва.

"Очевидно, що для просування переговорів необхідні особисті зустрічі… І вони можуть відбутися в майбутньому, якщо переговори досягнуть переломного моменту", — повідомило Ynet джерело, яке брало участь у переговорах з українською стороною.

Проте деякі співробітники служби безпеки Ізраїлю висловили побоювання щодо ризиків, пов'язаних із поїздкою прем'єр-міністра до зони активних бойових дій, особливо після того, як у понеділок унаслідок російського бомбардування Києва загинули щонайменше вісім людей.

Як пише ЗМІ з посиланням на інформовані джерела, Зеленський та українські урядовці протягом останніх десяти днів домагалися візиту Беннета до Києва, оскільки вони вважають, що цей візит допоможе прискорити переговори з Москвою щодо припинення вогню.

Раніше цього місяця ізраїльський прем'єр відвідував Москву, щоб зустрітися із президентом РФ Володимиром Путіним у Кремлі.

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.