Главная Политика Посли ЄС передали віцепрем’єру Грузії демарш через відновлення польотів до Росії

Посли ЄС передали віцепрем’єру Грузії демарш через відновлення польотів до Росії

Посли ЄС передали віцепрем’єру Грузії демарш через відновлення польотів до Росії

Акредитовані в Тбілісі посли країн Євросоюзу під час зустрічі з віцепрем'єром, міністром економіки Грузії Леваном Давіташвілі передали йому демарш через відновлення авіасполучення між республікою і Росією.

"Ми висловили занепокоєння і жаль Євросоюзу через відновлення авіасполучення між Грузією та Росією. Це рішення суперечить рішенню Євросоюзу не здійснювати польотів до Росії і чинити на неї тиск", — заявив після зустрічі журналістам посол Євросоюзу в Грузії Павло Керчинський.

У свою чергу Давіташвілі заявив, що відбувся відкритий діалог щодо питання авіасполучення з Росією. Водночас він наголосив, що Грузія має прямий кордон із Росією і "контекст Грузії відрізняється від контексту країн Євросоюзу".

"Посли висловили свою позицію з цього питання. Ми зазначили, що ситуацію в Грузії не можна розглядати в контексті становища в інших країнах", — сказав Давіташвілі.

Він також повідомив, що на зустрічі було розглянуто питання виконання Грузією запроваджених міжнародних санкцій проти Росії.

"Ми повідомили, що повністю дотримуємося їх і на КПП "Ларс", і в аеропортах країни", — сказав віцепрем'єр.

За його словами, він наголосив на зустрічі з послами і на неоднозначній позиції серед країн Євросоюзу щодо торгівлі з Росією.

"Країни Європи продовжують торгівлю з Росією і після початку воєнних дій в Україні. Деякі з них торгують більше, деякі скорочують торгівлю", — сказав Давіташвілі.

За його словами, Грузія поки що не є членом Євросоюзу, вона лише внесла заявку на членство. "Ми готові до продовження діалогу і дискусій із послами Євросоюзу", — сказав Давіташвілі.

Авіаційна влада Грузії 15 травня видала дозвіл на виконання польотів до країни російській авіакомпанії "Азимут". Перший рейс відбувся 19 травня. З 20 травня відновила польоти авіакомпанія Georgian Airways, з 2 червня рейси планує виконувати Red Wings.

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.