Главная Политика Турецька опозиція висунула голову Республіканської народної партії Кілічдароглу кандидатом на виборах президента

Турецька опозиція висунула голову Республіканської народної партії Кілічдароглу кандидатом на виборах президента

Турецька опозиція висунула голову Республіканської народної партії Кілічдароглу кандидатом на виборах президента

Опозиційний блок Туреччини висунув голову Республіканської народної партії Кемаля Кілічдароглу як кандидата на майбутніх президентських виборах, повідомляє в понеділок газета "Сабах".

За її даними, шість партій опозиційного блоку після зустрічі в Анкарі зробили відповідну заяву.

Зі свого боку портал "Аль-Монітор" повідомляє, що про кандидатуру від імені всього блоку опозиції оголосив лідер "Партії щастя" Темель Карамоллаоглу.

Раніше в понеділок тисячі прихильників опозиції зібралися біля штаб-квартири "Партії щастя", щоб дізнатися, хто братиме участь у виборах з боку опозиції.

"Сабах" зазначає, що лідерка "Доброї партії" Туреччини Мераль Акшенер, яка минулого тижня оголосила про вихід з опозиційного блоку, знову долучилася до нього і також взяла участь у зустрічі в турецькій столиці. Акшенер покидала блок через незгоду з приводу кандидата на пост президента.

У січні турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган повідомив, що президентські та парламентські вибори в Туреччині відбудуться 14 травня.

Спочатку вибори було заплановано на 18 червня, проте Ердоган неодноразово заявляв, що голосування може відбутися раніше. У його партії наголошували, що вибори в червні співпадуть із піком туристичного сезону, тому їх краще перенести.

Передвиборчі опитування показують, що боротьба як на президентських, так і на парламентських виборах буде запеклою.

Західні ЗМІ називають прийдешні вибори "найбільшим випробуванням" для Ердогана за останні 20 років.

 

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.