Главная Украина «Укрнафта» виходить на ринок прямих постачань газу споживачам

«Укрнафта» виходить на ринок прямих постачань газу споживачам

«Укрнафта» виходить на ринок прямих постачань газу споживачам

ПАТ "Укрнафта" активізує роботу на ринку постачання природного газу для кінцевих споживачів, повідомив директор компанії Сергій Корецький.

"Йдеться про двосторонні контракти з постачання енергоресурсу", — написав він на своїй сторінці у фейсбуці в середу.

За словами Корецького, будь-яка юрособа, яка бажає отримати місячний обсяг природного газу від 10 тис. куб. м за ринковою ціною, може звернутися до менеджерів компанії, щоб укласти довгостроковий або короткостроковий контракт.

При цьому уточнюється, що покупець у рамках угоди отримує газ, який уже перебуває у підземних газосховищах України.

"Також компанія готова надавати комплексні послуги з постачання енергоносіїв. Якщо вашому підприємству одночасно необхідні різні види вуглеводнів, наприклад, природний газ та пальне, фахівці допоможуть підібрати відповідну пакетну пропозицію за конкурентними цінами", — заявив директор компанії.

"Укрнафта" готова стати прозорим довгостроковим партнером як для великої промисловості, так і для бізнесів, які потребують невеликих обсягів, зазначив Корецький.

Як повідомлялося, ПАТ "Укрнафта" у листопаді-грудні 2022 року відновило продаж природного газу на біржових аукціонах.

Крім того, компанія також активізувала свою роботу на ринку постачання природного газу кінцевому споживачеві.

Як заявив наприкінці грудня-2022 в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький (змінив на посаді голови компанії Олега Геза 10 листопада 2022 року) компанія планує продавати власні запаси газу в підземних сховищах у загальному обсязі понад 500 млн куб. м на біржі та/або через прямі контракти.

"Укрнафта" має 85 спеціальних дозволів на видобуток вуглеводнів. На її балансі знаходяться 1809 нафтових та 153 газові свердловини. Компанії належить 537 АЗС, з яких станом на кінець грудня 2022 року працюють 449. Інші – або пошкоджені внаслідок бойових дій, або перебувають на тимчасово окупованих територіях.

 

 

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.