Главная Украина Японія виділить близько $14 млн для боротьби з глобальною продовольчою кризою в рамках ініціативи Grain from Ukraine — прем’єр-міністр

Японія виділить близько $14 млн для боротьби з глобальною продовольчою кризою в рамках ініціативи Grain from Ukraine — прем’єр-міністр

Японія виділить близько $14 млн для боротьби з глобальною продовольчою кризою в рамках ініціативи Grain from Ukraine — прем’єр-міністр

 Японія ухвалила рішення надати екстрену грантову допомогу в розмірі $14 млн для забезпечення передачі в Сомалі через Всесвітню продовольчу програму ООН пшениці, наданої українським урядом, і подальший розподіл зерна серед місцевих жителів, заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішида з нагоди проведення зустрічі на найвищому рівні в рамках ініціативи "Grain from Ukraine".

Як повідомляється на сторінці посольства Японії в Україні, в Одеському порту пришвартовано судно з цією пшеницею, яке має вийти найближчими днями.

Кішида висловив подяку українському уряду, а також іншим країнам і міжнародним організаціям, які докладають усіх зусиль для забезпечення стабільного постачання продовольства попри надзвичайно складну ситуацію.

Прем'єр нагадав про зроблену в липні цього року заяву Японії про допомогу на суму близько $200 млн для боротьби з глобальною продовольчою кризою, включно з підтримкою розширення потужностей для зберігання зерна в Україні.

"Користуючись нагодою, я хотів би висловити свою подяку президенту Зеленському і всім причетним, хто ініціював доставку зерна з України в країни Африки. Я дуже сподіваюся, що такі ініціативи, що просуваються міжнародним співтовариством, приведуть до поліпшення гуманітарної ситуації і розвитку цих країн", — сказав Кішида.

Прем'єр наголосив, що перейнявши головування в G7 наступного року, Японія рішуче просуватиме санкції проти Росії і підтримуватиме Україну, щоб забезпечити якнайшвидше встановлення миру і відновлення.

Також Японія буде активно сприяти вирішенню проблем, зокрема глобальної продовольчої кризи.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.