Главная Украина НБУ заборонив P2P перекази з гривневих на закордонні картки

НБУ заборонив P2P перекази з гривневих на закордонні картки

НБУ заборонив P2P перекази з гривневих на закордонні картки

Національний банк України з 5 жовтня повертає заборону на Р2Р-перекази за гривневими платіжними картками українських банків на картки іноземних банків.

"Після понад семи місяців воєнного стану роль такого інструмента для підтримання громадян за кордоном зменшується, водночас ризики його використання, щоб обійти обмеження на купівлю валюти, збільшуються", — повідомляється на сайті НБУ в п'ятницю.

Нацбанк нагадав, що дозволив такі Р2Р-перекази за кордон із гривневих платіжних карток у квітні 2022 року на суму до 100 тис. грн на місяць, що дало можливість українцям підтримати своїх близьких-біженців.

Потім із 21 липня ліміт таких операцій було знижено до 30 тис. грн на місяць.

НБУ зазначає, що українці й надалі матимуть змогу переказувати кошти за кордон для оплати навчання (на рахунки навчальних закладів), лікування, транспортування хворих, витрат, пов’язаних зі смертю, а також для сплати аліментів.

Як зазначається у повідомленні, Нацбанк також урахував запити громадян та дозволив із 1 жовтня переказувати кошти за кордон для оплати навчання на рахунок юридичної особи-нерезидента, яка відповідно до наданих навчальним закладом повноважень здійснює приймання коштів.

Відповідні зміни затверджено постановою НБУ №211 від 29 вересня.

Громадяни також можуть переказувати кошти між гривневими платіжними картками українських банків, незалежно від країни фактичного перебування клієнта.

Крім того, зберігатиметься дозвіл на Р2Р-перекази з валютних платіжних карток українських банків на картки іноземних банків у межах щомісячного ліміту розміром 100 тис. грн (в еквіваленті), який є спільним для цих операцій та для операцій, що належать до quasi cash.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.