Главная Украина РГК, «Галс Агро» та нідерландська STX мають намір продавати перший український біометан до Європи

РГК, «Галс Агро» та нідерландська STX мають намір продавати перший український біометан до Європи

РГК, «Галс Агро» та нідерландська STX мають намір продавати перший український біометан до Європи

Регіональна газова компанія, ТОВ "Галс Агро" та нідерландська STX Commodities B.V. підписали меморандум про співпрацю з метою продажу першого в Україні біометану до Європи, повідомляється у пресрелізі РГК у п'ятницю.

"Три компанії досягли домовленості про сприяння продажу біометану через так звану віртуальну торгову точку (VTP). Це дасть змогу продавати газ, фізично поданий у газорозподільні мережі України, до Європи", — йдеться у документі.

Як зазначили в РГК, наразі готуються всі необхідні документи та виконуються процедури щодо здійснення перших транзакцій на європейському ринку.

"Ми поступово розвиваємо свій проєкт і наразі виходимо на фінальну стадію — планування продажу біометану в ЄС, що дасть змогу нам стабільно працювати та планувати розширення обсягів виробництва", — заявив директор "Галс-Агро" Сергій Кравчук, слова якого наведено в пресрелізі.

Як повідомлялося, РГК вже розпочала роботи з підключення виробничих потужностей "Галс Агро" до газорозподільних мереж у Чернігівській області.

"Ця компанія стане першим біометановим заводом в Україні, який буде підключений до газових мереж, а біометан продаватиметься до Європи. Крім чернігівського проєкту, РГК підключить до газорозподільних мереж другий біометановий завод у Вінницькій області", — наголосили в компанії.

STX Commodities B.V. — європейський трейдер, що надає доступ до екологічних рішень, як відновлювані джерела енергії, включаючи біопаливо та біометан, енергоефективність та вуглецеві ринки. Компанія заснована у 2005 році.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.