Главная Политика Трагедія Бабиного Яру схожа на злочини російських окупантів проти українців — Порошенко

Трагедія Бабиного Яру схожа на злочини російських окупантів проти українців — Порошенко

Трагедія Бабиного Яру схожа на злочини російських окупантів проти українців — Порошенко

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко порівняв трагедію Бабиного Яру зі злочинами російських окупантів проти українців.

"Ми, українці, розуміємо скорботу євреїв як свою власну. Ми добре знаємо як це, коли болить душа за рідними й близькими, за найкращими синами і дочками України, яких безжально вбили. У роки Другої світової війни нацисти прагнули знищити весь єврейський народ. Наразі рашисти прагнуть знищити український народ. Знищити лише через те, що ми українці. Про це кричать злочини окупантів у Бучі, Ізюмі, Маріуполі та інших українських містах і селах, які зазнали тимчасової окупації", — написав Порошенко у фейсбуці.

Він зазначив, що трагедія Бабиного Яру "ніколи не зітреться з нашої пам'яті" і що "ніколи не може повторитися на землі такий злочин".

Політик переконаний, що Україна продовжуватиме будуватися на основі гуманізму, толерантності, гідності та свободи. "Наш моральний обов'язок — точно не допустити повторення злочинів проти людства та людяності", — наголосив він.

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.