Главная Политика ВР планує на одному з найближчих засідань ухвалити в цілому законопроєкт про конкурсний відбір для суддів КС – Стефанчук

ВР планує на одному з найближчих засідань ухвалити в цілому законопроєкт про конкурсний відбір для суддів КС – Стефанчук

ВР планує на одному з найближчих засідань ухвалити в цілому законопроєкт про конкурсний відбір для суддів КС – Стефанчук

Верховна Рада планує на одному з найближчих пленарних засідань ухвалити в цілому законопроєкт про конкурсний відбір для суддів Конституційного суду, повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук.

"Цей законопроєкт готується до другого читання. Ми дуже уважно вивчаємо всі рекомендації Венеціанської комісії, які надавалися різним країнам з цього питання. Думаю, всі вони будуть імплементовані до другого читання, і тільки-но комітет підготує цей законопроєкт, то на найближче засідання його буде винесено для того, щоб ми прозвітували і перед суспільством, і перед європейською спільнотою про виконання цього питання", – сказав спікер у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Крім того, він зупинився і на інших законодавчих ініціативах, над якими парламент працює у рамках виконання семи вимог Європейської Комісії для збереження Україною статусу кандидата у члени Європейського Союзу та можливості надалі розпочати переговори про повноцінне членство країни в ЄС.

"Щодо питань, пов'язаних із так званим FATF (ухвалення законопроєктів відповідно до стандартів Групи з фінансових заходів (FATF) – ІФ-У): ми вже ухвалили один законопроєкт – №6320 (про новий порядок інформування про бенефіціарів і створення структури власності – ІФ-У), а зараз готуємо ще один, щодо якого тривають дискусії, – це законопроєкт №8008 (про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового ураження – ІФ-У). Ми хочемо зрозуміти, у якій формі найкраще його прийняти, щоб виконати вже всі вимоги, і щоб у нас не було потреби в ухваленні додаткових законодавчих актів. Тому тільки-но комітет з міністерством визначаться, його одразу буде внесено до зали та проголосовано", – пояснив Стефанчук.

Законопроєкт "Про медіа" (№2693-д), за його словами, також буде негайно розглянутий на одному з пленарних засідань ВР, щойно профільний комітет завершить роботу над поданими до нього поправками.

Водночас спікер нагадав, що законопроєкт про національні спільноти перебуває на узгодженні в інституціях Європейського Союзу та Ради Європи.

Загалом спікер ВР наголосив, що парламент виконує системну роботу для того, щоб до кінця осені "закрити всі ці гештальти, пов'язані з ухваленням законопроєктів, які будуть зараховані Україні для початку переговорів про повноцінне членство в Європейському Союзі".

Водночас Рада розробляє законодавчі акти згідно з Угодою про асоціацію з Євросоюзом.

"Думаю, до кінця року ми покажемо також хорошу динаміку і щодо них. Їх близько 40. Вони не впливають на відкриття переговорів про повноцінне членство в ЄС, але від них залежить подальше виконання вимог, які все одно будуть поставлені перед Україною", – додав спікер.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.