Главная Украина БЕБ рекомендує включити до списку санкцій 23 пов’язаних із РФ і РБ юросіб з активами понад мільярд грн

БЕБ рекомендує включити до списку санкцій 23 пов’язаних із РФ і РБ юросіб з активами понад мільярд грн

БЕБ рекомендує включити до списку санкцій 23 пов’язаних із РФ і РБ юросіб з активами понад мільярд грн

Бюро економічної безпеки (БЕБ) України визначило та погодило з відповідними державними органами 23 юридичних осіб, пов'язаних із Росією та Білоруссю (зокрема через офшорні компанії), які рекомендує включити до списку санкцій, повідомляє пресслужба відомства.

"Попередньо встановлена вартість активів компаній, включених до списку БЕБ, перевищує мільярд грн, зокрема понад 90 млн грн готівки на банківських рахунках та 160 автомобілів на суму 220 млн грн", — наголошується у пресрелізі БЕБ у вівторок.

Згідно з повідомленням, до списку потрапили компанії-імпортери автомобільної продукції, скла, фармацевтичної продукції, оптовий постачальник палива, дорожньо-будівельна компанія, виробник побутової хімії

Співробітники БЕБ вже направили на розгляд Міжвідомчої робочої групи із реалізації державної санкційної політики відповідний проєкт розпорядження Кабміну "Про внесення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" стосовно цих 23 юросіб.

"Аналітики БЕБ досліджували структуру власності та фінансово-господарську діяльність зазначених компаній та встановили, що вони перебувають під контролем РФ та РБ, а також дійшли висновку, що їхня діяльність забезпечує фінансування держав-агресорів через сплату податків до бюджетів РФ та РБ. Це створює реальні та потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України", — йдеться у повідомленні.

Після погодження переліку Міжвідомчої робгрупи, список буде передано уряду України для направлення до Ради національної безпеки та оборони (РНБО) для застосування санкцій.

"Компетентні органи Євросоюзу, США, Канади та інших держав будуть поінформовані про набуття чинності рішення РНБО для розгляду ними питання про введення аналогічних обмежувальних заходів (санкцій)", — наголошується в пресрелізі.

Юридичних осіб, що увійшли до списку, запропоновано позбавити права користуватися і розпоряджатися активами, також для них буде заблоковано можливість виведення капіталу за межі України та зупинено виконання їхніх економічних та фінансових зобов'язань перед РФ та РБ.

"Це лише перший перелік таких компаній. Наразі ще два списки з 25 та 54 суб'єктами госпдіяльності, які БЕБ рекомендує включити до санкційних списків, погоджують з відповідними органами”, — цитує пресслужба директора БЕБ Вадима Мельника.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.