Главная Политика Зеленський про погрози Путіна щодо застосування ядерної зброї: Не думаю, що він блефує

Зеленський про погрози Путіна щодо застосування ядерної зброї: Не думаю, що він блефує

Зеленський про погрози Путіна щодо застосування ядерної зброї: Не думаю, що він блефує

Президент України Володимир Зеленський не вважає блефом загрози російського лідера Володимира Путіна напередодні у зверненні до російського народу, повідомляють західні ЗМІ.

"Можливо це був блеф. Тепер це може бути реальністю. Він хоче налякати весь світ. Це перші кроки його ядерного шантажу. Я не думаю, що він блефує. Я думаю, що світ стримує його і стримує цю загрозу", — сказав Зеленський в інтерв'ю CBS у неділю.

Він також закликав США та європейських союзників продовжувати запроваджувати санкції проти Путіна та визнати Росію державою-спонсором тероризму.

"Я розумію, що будуть наслідки. Ці наслідки унеможливлять дипломатичні переговори. Однак вони терористи, і ми не можемо дозволити їм це зробити через страх. Вони не здадуться. Нам потрібно продовжувати чинити тиск", — сказав Зеленський.

Крім того, Зеленський заявив, що для України важливо продовжувати отримувати високомобільні артилерійські ракетні системи (HIMARS), артилерію та системи ППО.

"Нам потрібна безпека, щоб наші українці повернулися додому. Якщо буде безпечно, вони приїдуть, оселяться, працюватимуть тут і платитимуть податки, і тоді у нас не буде дефіциту в 5 мільярдів доларів у нашому бюджеті. Тож це буде плюсом для всіх", – зазначив Зеленський.

Водночас, глава української держави очікує на атаки Росії на українські електромережі в найближчі зимові місяці.

"Але ми цього не боїмося. Ми боротимемося і не здамося. Дуже важливо, щоб вони не змушували страждати інші країни, Сполучені Штати Америки та Європу. Тепер ми страждаємо. Ми б'ємося і віддаємо наші життя за майбутнє демократії та відкритий світ", — підсумував президент.

Зеленський додав, що для дестабілізації України він як лідер держави є першочерговою метою для РФ.

Як повідомлялося, 21 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що "троянда вітрів" може розвернутися у бік тих, хто намагається "шантажувати" Росію ядерною зброєю, зазначивши, що "це не блеф".

 

 

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.