Главная Политика Влада Китаю оголосила про припинення діалогу зі США за лінією військових та за кліматом через візит Пелосі

Влада Китаю оголосила про припинення діалогу зі США за лінією військових та за кліматом через візит Пелосі

Влада Китаю оголосила про припинення діалогу зі США за лінією військових та за кліматом через візит Пелосі

 Влада Китаю оголосила про призупинення або припинення діалогу зі США з кількох питань у зв'язку з візитом спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань, повідомляє у п'ятницю Bloomberg.

Китай скасовує діалог на рівні воєначальників, робочу зустріч із міністерством оборони США та зустрічі з представниками США з питань морської безпеки. Також влада КНР припиняє кліматичний діалог зі США, співробітництво у боротьбі зі злочинністю, робочі зустрічі з питань репатріації нелегальних мігрантів, судову співпрацю та кооперацію із боротьби з наркотиками.

Раніше в п'ятницю в МЗС КНР повідомили про запровадження санкцій проти Пелосі, які також стосуватимуться її родичів.

Цього тижня Пелосі відвідала Тайвань, незважаючи на сильне невдоволення з боку Китаю. На острові вона зустрілася з кількома офіційними особами, зокрема з головою тайванської адміністрації Цай Інвень та віцеспікером законодавчого відомства Тайваню Цай Цичаном.

У МЗС КНР заявили, що контрзаходи проти цього візиту будуть "рішучими, потужними та ефективними", і їх відчують як у США, так і на Тайвані. Пекін розпочав військові навчання поблизу острова, а також поширив офіційне попередження авіакомпаніям про необхідність уникати повітряного простору поблизу Тайваню у шести зонах. Крім того, Китай запровадив заборону на ввезення з острова цитрусових, кількох видів риб та інших продуктів харчування.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.