Главная Политика Посла США викликали до МЗС КНР через візит Пелосі до Тайваню

Посла США викликали до МЗС КНР через візит Пелосі до Тайваню

Посла США викликали до МЗС КНР через візит Пелосі до Тайваню

Заступник глави китайського МЗС Се Фен у вівторок викликав американського посла Ніколаса Бернса і висловив протест через візит Ненсі Пелосі до Тайваню, повідомляє CGTN.

"Заступник міністра закордонних справ Китаю Се Фен у вівторок увечері викликав посла США в Китаї Ніколаса Бернса і висловив жорстке заперечення проти візиту спікера палати представників Ненсі Пелосі до Тайваню", — передає CGTN.

Раніше повідомлялося, що американський спецборт Boeing C-40C із Пелосі, який вилетів у вівторок із Малайзії, приземлився в адміністративній столиці Тайваню Тайбеї.

Пелосі вирушила з офіційною поїздкою до країн Азії — Сінгапуру, Малайзії, Південної Кореї та Японії, йшлося в офіційному повідомленні її офісу. Зазначалося, що Пелосі очолює американську делегацію, метою поїздки якої є проведення переговорів з питань торгівлі, безпеки, кліматичних змін та епідемії COVID-19.

Про можливість її візиту на Тайвань, про який вона раніше заявляла, офіційно не йшлося. Тим часом влада Тайваню підтверджувала ймовірність того, що вона відвідає острів.

Напруженість навколо візиту Пелосі до Тайваню зросла після того, як голова КНР Сі Цзіньпін у телефонній розмові з президентом США Джо Байденом у четвер минулого тижня заявив, що позиція китайського керівництва та народу країни з тайванського питання тверда, і що "США повинні поважати "принцип одного Китаю". Він також застеріг Байдена від "гри з вогнем" на тему Тайваню.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.