Главная Политика Список учасників Петербурзького економічного форуму свідчить про втрату підтримки РФ світовим бізнесом

Список учасників Петербурзького економічного форуму свідчить про втрату підтримки РФ світовим бізнесом

Список учасників Петербурзького економічного форуму свідчить про втрату підтримки РФ світовим бізнесом

Спроби РФ продемонструвати, що вона досі користується підтримкою з боку міжнародної ділової спільноти через Петербурзький міжнародний економічний форум, зазнали поразки, про що красномовно свідчать списки як учасників, так і спонсорів заходу, йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України оприлюдненому у середу.

"Не викликає подиву повідомлення російської сторони про те, що цього року в рамках форуму не відбудеться традиційна зустріч Володимира Путіна з міжнародними інвесторами та представниками міжнародних ЗМІ. Адже іноземні компанії масово залишають російський ринок, не маючи віри в його перспективи. Симптоматично, що модераторами пленарних засідань форуму стануть кремлівські пропагандисти", — наголошують в українському зовнішньополітичному відомстві.

Таким чином, констатують у МЗС, Петербурзький міжнародний економічний форум став "черговим російським симулякром, інструментом російської пропаганди, що не має відношення до сучасної економіки та торгівлі".

Водночас у відомстві висловили розчарування діями представників іноземного бізнесу, які продовжують ділові контакти з РФ. "Розглядаємо співпрацю з державою-агресором та сплату податків в російський державний бюджет як підтримку війни Росії проти України та заробляння на крові українців", — наголосили в МЗС України.

У відомстві закликали іноземний бізнес остаточно розірвати зв'язки з РФ і переносити свою діяльність в Україну, зазначивши, що російська економіка приречена на колапс, зокрема через високий рівень корупції та неефективний державний апарат.

 

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.