Главная Украина Валютний курс може встановитися на позначці близько $40 грн/$ — Concorde Capital

Валютний курс може встановитися на позначці близько $40 грн/$ — Concorde Capital

Валютний курс може встановитися на позначці близько $40 грн/$ — Concorde Capital

Валютний курс може встановитися на позначці близько $40 грн/$1, вважає керівник аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій.

"Новий курс валюти буде прощупуватися, можливо, в найближчі п'ять-шість місяців, це точно буде траєкторія зростання… Моя думка, що це буде ближче до $40 грн/$1", — сказав він під час онлайн-дискусії, організованої САЅЕ.

Однак Паращій зазначив, що спрогнозувати реальний курс гривні до долара вкрай складно через тектонічні зміни в структурі економіки через війну. Так, з часу повномасштабного вторгнення Росії в Україну другу за частиною частку експорту після продовольчих товарів займає тепер IT-експорт, тоді як раніше це була продукція гірничо-металургійного комплексу.

За його словами, Національний банк може змінити монетарну політику.

"Витрачати резерв на підтримку курсу, який не має нічого спільного з реальністю. Тому я сподіваюся на поступову зміну політики Нацбанку", — зазначив Паращій.

Водночас Паращій вказує на велику "пробоїну" в платіжному балансі.

"Наприклад, так звані торгові кредити, які в березні-квітні дали пробоїни по платіжному балансу майже в $4 млрд… Це колосальні проблеми і тиск на валюту… Так що у нас все одно є великі пробоїни в платіжному балансі, і поки що незрозуміло, як їх НБУ буде "лікувати". Тож говорити про курс $29,25 грн/$ точно не можна", — сказав аналітик.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.