Главная Украина Міжбанківська конкуренція сповільнить зростання курсу валюти після скасування Нацбанком обмеження курсу продажу

Міжбанківська конкуренція сповільнить зростання курсу валюти після скасування Нацбанком обмеження курсу продажу

Міжбанківська конкуренція сповільнить зростання курсу валюти після скасування Нацбанком обмеження курсу продажу

Міжбанківська конкуренція сприятиме уповільненню зростання курсу інвалюти після скасування Національним банком України (НБУ) обмеження курсу на продаж валюти, сказав заступник голови Нацбанку Сергій Ніколайчук.

"Банки не обов'язково продаватимуть по 37 грн/$1. Конкуренцію на цьому ринку ніхто не скасовував. Якщо умовно, Приват продаватиме по 37 грн/$1, а інший банк – по 35 грн/$1, можна навіть дистанційно відкрити картку в цьому іншому банку, перевести на неї кошти, закинути її в телефон та користуватися", — написав він у фейсбуці.

Він спростував інформацію про те, що банки купують у експортерів валюту по 29,25 грн/$1, оскільки, за його словами, експортери продають її за міжбанківським курсом, який знаходиться ближче до верхньої межі. Крім того, у позицію банки купують валюту насамперед у НБУ за офіційним курсом +1%.

Як повідомлялося, НБУ з 21 травня скасував обмеження, згідно з яким уповноважені установи могли продавати готівкову іноземну валюту клієнтам з відхиленням від офіційного не більш як на 10%.

 

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.