Главная Украина ДТЕК фіксує поліпшення рівня розрахунків за спожиту електроенергію

ДТЕК фіксує поліпшення рівня розрахунків за спожиту електроенергію

ДТЕК фіксує поліпшення рівня розрахунків за спожиту електроенергію

Ситуація з платежами за електроенергію почала змінюватися в кращий бік, особливо в деокупованих областях, повідомив виконавчий директор енергохолдингу ДТЕК Дмитро Сахарук.

"Ми бачимо, що динаміка платежів за електроенергію змінюється, передусім у тих областях, де не йдуть бойові дії. Доходить до 90% від нарахувань, які зараз є", — зазначив Сахарук у коментарі Енергореформі.

Також він звернув увагу, що нарахування під час війни знизилися відповідно до падіння споживання – в середньому по країні приблизно на 30%.

"Якщо взяти рахунки вже від зниженого споживання, то, наприклад, на заході України, в центрі або в окремих областях на півдні рівень платежів доходить 90% від нарахованого. 35-40% — Запорізька та Херсонська області. Харківська область краща, здебільшого там, де більше немає бойових дій", – описав ситуацію топ-менеджер ДТЕК.

Водночас Сахарук припустив, що до припинення війни споживання електроенергії в країні суттєво не зросте, переважно через зупинення великих промислових підприємств.

"Велика проблема не в платежах, а в зменшенні споживання. Але без припинення бойових дій радикальної зміни тут не буде", — зазначив виконавчий директор ДТЕК, додавши, що "дещо збільшується рівень споживання в Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській областях, там, де відбулася деокупація".

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.