Главная Украина Фонд Пінчука проведе низку українських заходів у Давосі, російський дім у Давосі стане Russia War Crimes House

Фонд Пінчука проведе низку українських заходів у Давосі, російський дім у Давосі стане Russia War Crimes House

Фонд Віктора Пінчука організує низку платформ для привернення уваги до України з нагоди Щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) у Давосі, який цього року відбудеться з 22 до 26 травня, зокрема презентуватиме виставку Russia War Crimes House у будівлі, яка багато років була російським домом у Давосі.

"На тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке триває вже третій місяць, важливо висвітлювати, як українці захищають демократію та свободу не лише у фізичній війні, а й на соціальному та політичному фронтах", – наголошується у пресрелізі фонду у четвер.

Мета проєкту Russia War Crimes House – викласти основні факти, назвати імена й дати, показати конкретних осіб і надати хоча б деяким жертвам війни можливість розповісти свої реальні історії. Виставка, яка офіційно відкриється вранці 23 травня, організована Фондом Пінчука та PinchukArtCentre у партнерстві з Офісом президента України, МЗС, виданням "Українська правда" та Українською асоціацією професійних фотографів.

Окрім того, фонд також укотре виступить співорганізатором Українського дому в Давосі, а 25 травня організує традиційну дискусію на Українському сніданку: "Яким буде подальший перебіг війни і як виглядатиме майбутнє України та світу після її завершення?"

Під час дискусії ведучий програми Fareed Zakaria GPS на каналі CNN Фарід Закарія виступить модератором розмови з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, професором історії Тімоті Снайдером, головним редактором журналу The Economist Занні Мінтон Беддос, депутатами Верховної Ради.

Раніше швейцарські ЗМІ повідомляли, що ситуація в Україні стане однією з центральних тем цьогорічного ВЕФ. Давоський форум відбудеться в очному форматі після дворічної перерви, спричиненої пандемією коронавірусу. У заході візьмуть участь близько 2 тис. осіб, зокрема майже 50 світових лідерів. Уперше за багато років ВЕФ цього року відбудеться без російської участі.

Очікується онлайн виступ президента України Володимира Зеленського на форумі.

Фонд Віктора Пінчука – незалежна приватна міжнародна благодійна організація, що базується в Україні, створена у 2006 році з метою надання можливості новим поколінням змінити країну та світ. Для її реалізації фонд розробляє проєкти та розвиває партнерства і в Україні, і за її межами. З 2006 року у трансформацію України фонд інвестував понад $153 млн.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.