Главная Украина Шмигаль закликав країни G7 розпочати підготовку законодавства щодо конфіскації активів Росії на користь України

Шмигаль закликав країни G7 розпочати підготовку законодавства щодо конфіскації активів Росії на користь України

Шмигаль закликав країни G7 розпочати підготовку законодавства щодо конфіскації активів Росії на користь України

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав країни "Великої сімки" (G7) розпочати підготовку національного та міжнародного законодавства щодо конфіскації закордонних активів Росії на користь України.

"Ключовим джерелом фінансування цього плану (з відновлення країни) стане Фонд відновлення України, який наповнюватиметься із п'яти джерел. Але основою відновлення мають стати кошти окупанта. Як і будь-який агресор у майбутньому, Росія має розуміти ціну війни", — наводить слова Шмигаля пресслужба уряду.

У зв'язку з чим прем'єр закликав країни "Великої сімки" розпочати підготовку національного, а також міжнародного законодавства щодо конфіскації заморожених активів Росії та передачі їх на користь Україні.

"Таке законодавство вже розробляють Сполучені Штати та Канада. Важливо, щоб усі наші партнери також долучилися до цього процесу. Це питання справедливості, адже не можна допустити, щоб агресор зруйнував половину економіки України і не заплатив за це", — наголосив Шмигаль.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.