Главная Украина Біткойн не стане альтернативою звичайним грошам

Біткойн не стане альтернативою звичайним грошам

Біткойн не стане альтернативою звичайним грошам

Цифрова валюта біткойн не зможе стати альтернативною формою грошових коштів, вважає колишній глава Федеральної резервної системи Бен Бернанке.

Водночас, біткойн та інші криптовалюти успішно стали спекулятивним активом, сказав Бернанке в інтерв'ю CNBC. "Тепер ви можете спостерігати зворотний бік цього", — додав він, маючи на увазі падіння курсу біткойна більш ніж на 55% з рекордного максимуму, досягнутого минулого листопаду.

"Якби біткойн був заміною звичайним грошам, ви б могли купувати продукти за біткойни. Але ніхто цього не робить, тому що це занадто дорого і незручно, — зазначив колишній глава Федрезерву. — Ціна селери в біткойнах різко змінюється з кожним днем, тому про стабільну вартість біткойна також говорити не доводиться.

Крім того, Бернанке скептично дивиться на використання цифрової валюти як засіб збереження вартості, тобто як на "цифрове золото".

"Золото можна використовувати, наприклад, для пломбування зубів. Біткойн же можна використовувати лише у вірусах-здирниках або в чомусь подібному", — сказав він.

 

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.