Главная Украина ЄС уже наступного тижня може схвалити поетапне ембарго на нафту з РФ

ЄС уже наступного тижня може схвалити поетапне ембарго на нафту з РФ

ЄС уже наступного тижня може схвалити поетапне ембарго на нафту з РФ

нафту з РФ />

Європейський Союз може вже наступного тижня схвалити поетапну заборону імпорту російської нафти, повідомляє видання The New York Times (NYT) із посиланням на дипломатів та чиновників ЄС.

"Країни Європейського Союзу, ймовірно, вже наступного тижня схвалять поетапне ембарго на російську нафту", — пише видання.

За даними джерел, переговори щодо відмови від нафти з РФ триватимуть цими вихідними, лише після цього Єврокомісія представить постпредам ЄС пропозицію щодо заборони на імпорт.

Деякі європейські дипломати та чиновники повідомили, що постпреди блоку зустрінуться в середу 4 травня, а до кінця наступного тижня заявлять про остаточне схвалення запровадження ембарго. Країнам спільноти знадобилося кілька тижнів на погодження рамок відповідного заходу.

NYT зазначає, що заборона на імпорт нафти з РФ стане найзначнішою складовою шостого пакета санкцій ЄС. Як очікується, нові санкції також торкнуться Сбербанку та високопосадовців із РФ.

Заплановане ембарго, хоч і буде поступовим, ймовірно, вплине на світові ціни на нафту. Європейські чиновники зазначають, що Брюссель прагнутиме покрити втрати, збільшивши імпорт із країн Перської затоки, Нігерії, Казахстану та Азербайджану.

РФ є найбільшим постачальником нафти для ЄС. Вона задовольняє близько чверті щорічних потреб спільноти в нафті, що становить приблизно половину всього російського експорту.

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.