Главная Украина У ЄС вже наступного тижня можуть схвалити поетапну заборону на нафту РФ

У ЄС вже наступного тижня можуть схвалити поетапну заборону на нафту РФ

У ЄС вже наступного тижня можуть схвалити поетапну заборону на нафту РФ

Європейський Союз може вже наступного тижня схвалити поетапну заборону на імпорт російської нафти, повідомляє видання The New York Times (NYT) з посиланням на обізнаних дипломатів і чиновників ЄС.

"Країни Європейського Союзу, ймовірно, вже наступного тижня схвалять поетапне ембарго на російську нафту", — пише видання.

За даними джерел, переговори щодо відмови від російської нафти продовжаться і на майбутніх вихідних, тільки після цього Єврокомісія представить постпредам ЄС пропозицію щодо заборони на імпорт нафти.

Деякі європейські дипломати і чиновники повідомили, що постпреди блоку зустрінуться в середу, 4 травня, а до кінця наступного тижня заявлять про остаточне схвалення введення ембарго. Країнам блоку знадобилося кілька тижнів на узгодження рамок відповідного заходу.

NYT зазначає, що заборона на імпорт нафти з РФ стане найзначнішим заходом в рамках шостого пакету санкцій ЄС. Як очікується, нові санкції також зачеплять найбільший російський банк Сбербанк і високопоставлених чиновників з Росії.

Плановане ембарго, хоч воно і буде поступовим, ймовірно, вплине на світові ціни на нафту. Європейські чиновники відзначають, що ЄС буде прагнути покрити втрати, збільшивши імпорт з країн Перської затоки, Нігерії, Казахстану та Азербайджану.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.