Главная Политика Глава МЗС Угорщини підтвердив, що країна прийняла схему оплати за російський газ і нафту в рублях

Глава МЗС Угорщини підтвердив, що країна прийняла схему оплати за російський газ і нафту в рублях

Глава МЗС Угорщини підтвердив, що країна прийняла схему оплати за російський газ і нафту в рублях

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто підтвердив телеканалу CNN, що його країна використовуватиме запроваджену Росією схему платежів за російські нафту та газ.

Дипломат пояснив: "Із Росії надходить 85% нашого газу, 65% нашої нафти. Чому? Тому що це визначається інфраструктурою. Це не для розваги, ми не обирали ситуацію", — сказав він.

Сіярто додав, що Угорщина не має жодних альтернативних джерел або маршрутів, які дали б їй змогу припинити імпорт російських енергоносіїв у найближчі кілька років.

Телеканал нагадує, що кілька інших країн погодилися на московську схему оплати. Так, у документі, опублікованому Єврокомісією минулого тижня, повідомлялося, що "можливо" дотримуватися нових російських правил, не вступаючи в конфлікт із законодавством ЄС.

Як повідомлялося, напередодні Сіярто заявив порталу Hungary Today, що постачання російського газу до Угорщини триває відповідно до графіка та контракту з Росією.

"Я хотів би заспокоїти всіх, призупинення поставок до Болгарії не поширюється на транзит через цю країну", — сказав угорський міністр.

Він зазначив: "Ми знайшли рішення, коли Угорщина заплатить у євро на рахунок у "Газпромбанку", який потім переведе їх у рублі та відправить у "Газпром експорт", — зазначив він.

Як повідомлялося, вранці в середу "Газпром" повністю призупинив постачання газу компаніям "Булгаргаз" (Болгарія) та PGNiG (Польща) у зв'язку з несплатою в рублях. На кінець 26 квітня "Газпром експорт" не отримав платежів за постачання газу у квітні від цих компаній у рублях. Платежі за газ, що постачається з 1 квітня, мають здійснюватися в рублях із використанням нових реквізитів, про що контрагентів було поінформовано.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.