Главная Украина Поліси ОСЦПВ після кібератаки вже відображаються в порталі «Дія»

Поліси ОСЦПВ після кібератаки вже відображаються в порталі «Дія»

Поліси ОСЦПВ після кібератаки вже відображаються в порталі «Дія»

Поліси обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ) після глобальної кібератаки 14 січня вже відображаються у порталі "Дія" з 18 січня.

"Учора запрацювала "автоцивілка", що вже відображається в "Дії". Це окремий продукт, але потрібен був додатковий час його власникам, щоб відновити. І сьогодні "автоцивілка" активно відображається в "Дії", — повідомив у телепрограмі "Сніданок з 1+1" у середу міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Одночасно він зазначив, що це була не проста, а комбінована кібератака. Більшість сайтів, які були відключені спеціально для того, щоб не постраждали, протягом перших чотирьох днів відновлено. Оперативно спрацювали всі органи, які відповідають за кібербезпеку.

"Персональні дані не постраждали, портал "Дія" працює стабільно… І можу сказати, що витоку інформації не було, оскільки атакували сайти, а не державні реєстри, які мають свій захист", — додав міністр.

Як повідомлялося, у ніч на 14 січня відбулася глобальна атака хакерів на сайти уряду України. Не працювали сайти Міносвіти, МЗС, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Кабінету Міністрів, Міненерго, а також сайт "Дія".

Раніше Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) повідомило, що його інформаційні ресурси 14 січня зазнали масштабної хакерської атаки. Наразі тривають роботи з відновлення роботи сервісів МТСБУ, які планується завершити у найкоротший термін.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.