Главная Украина Обсяги продажу гривневих ОВДП упали до 119 млн грн, Мінфін зберіг ставки

Обсяги продажу гривневих ОВДП упали до 119 млн грн, Мінфін зберіг ставки

Обсяги продажу гривневих ОВДП упали до 119 млн грн, Мінфін зберіг ставки

Міністерство фінансів на аукціонах із розміщення гривневих облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) у вівторок перед оголошенням у четвер рішення Нацбанку про облікову ставку змогло залучити лише 118,9 млн грн порівняно з 3,87 млрд грн тижнем раніше.

Як повідомляється на сайті Мінфіну, всі ставки залишилися на незмінному рівні, хоча на вторинному ринку вони останніми днями зросли.

Водночас продавець відхилив лише одну з 36 заявок – на 5,9 млн грн на купівлю 6-міс. паперів під 12%, зберігши ставку на рівні 11% річних.

Дохідність річних паперів залишилася на рівні 11,9%, дворічних – 12,95% і п'ятирічних – 13,25%.

Мінфін також зберіг ставку доларових паперів: 6-міс. — 3,5%, річні – 3,7%, хоча котирування доларових єврооблігацій України з погашенням у вересні цього й наступного років наразі відповідають ставкам до погашення 23,5% і 16,1% відповідно.

Обсяги продажу доларових паперів становлять $143,4 млн, з яких $100,2 млн на позаплановому аукціоні з продажу 6-міс. облігацій. При цьому було задоволено всі 20 поданих заявок, з яких на позаплановому лише дві.

Затримку з публікацією результатів первинних аукціонів агентству "Інтерфакс-Україна" в Мінфіні пояснили технічним збоєм.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.