Главная Политика Боррель не здивований кібератакою проти України, пропонує здогадатися, хто може за нею стояти

Боррель не здивований кібератакою проти України, пропонує здогадатися, хто може за нею стояти

Боррель не здивований кібератакою проти України, пропонує здогадатися, хто може за нею стояти

У ЄС не здивовані кібератакою, з якою зіткнулася Україна, і готові використати для допомоги Києву спеціальний європейський підрозділ зі швидкого реагування на дії хакерів, заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

"Ми очікували, що, на жаль, таке могло статися", — сказав він журналістам у французькому місті Брест у п'ятницю, коментуючи кібератаку.

Він не став прямо обвинувачувати будь-кого в цій атаці. "Ми розслідуємо те, що трапилося, і це непроста робота. Ми не можемо наразі просто звинуватити когось в атаці, адже доказів немає. Проте ви можете поміркувати, здогадатися", — наголосив Боррель.

Дипломат заявив, що ЄС готовий підключити до допомоги Україні свій спеціальний підрозділ зі швидкого реагування на кібератаки. Також він повідомив, що запропонує використовувати для цього і частину ресурсів європейської програми PESCO, незважаючи на те, що Україна не є членом ЄС.

"Ми засуджуємо кібератаку на Україну", — наводило слова Борреля агентство Bloomberg.

Раніше стало відомо, що в Україні у ніч проти 14 січня відбулася глобальна хакерська атака на сайти уряду. Офіційна інформація щодо цього з'явилася на сторінці Міністерства освіти і науки у Facebook.

Не працювали також сайти Державної служби з надзвичайних ситуацій, Кабінету Міністрів.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.