Главная Политика Варшава вважає, що за кібератакою проти України може стояти РФ — ЗМІ

Варшава вважає, що за кібератакою проти України може стояти РФ — ЗМІ

Варшава вважає, що за кібератакою проти України може стояти РФ — ЗМІ

У Польщі вважають, що за кібератакою на урядові відомства України можуть стояти російські спецслужби, передає агентство Bloomberg із посиланням на представника польських спецслужб Станіслава Жарина.

"Кібератака, про яку повідомила українська сторона, є частиною типової діяльності секретних служб Російської Федерації", — наводить агентство слова Жарина.

Раніше у п'ятницю глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що в ЄС не здивовані кібератакою, з якою зіткнулася Україна, і готові використати для допомоги Києву спеціальний європейський підрозділ зі швидкого реагування на дії хакерів.

Він не став прямо обвинувачувати будь-кого в цій атаці. "Ми розслідуємо те, що трапилося, і це непроста робота. Ми не можемо наразі просто звинуватити когось в атаці, адже доказів немає. Проте ви можете поміркувати, здогадатися", — наголосив Боррель.

У свою чергу глава МЗС Швеції Анн Лінде, коментуючи хакерську атаку на владні структури України, заявила про необхідність твердої єдиної позиції щодо дій Росії.

"Це сприяє посиленню напруженості. Саме тому ми маємо бути дуже твердими у наших посланнях Росії. Якщо відбуватимуться атаки проти України, ми будемо дуже суворими та рішучими у нашій відповіді", — додала вона.

При цьому вона наголосила, що необхідно з'ясувати, хто стоїть за кібератакою.

Раніше стало відомо, що в Україні у ніч проти 14 січня відбулася глобальна хакерська атака на сайти уряду. Офіційна інформація щодо цього з'явилася на сторінці Міністерства освіти і науки у Facebook.

Не працювали також сайти Державної служби з надзвичайних ситуацій, Кабінету Міністрів.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.